Hemmagjord bearnaise

Gjorde min första hemmagjorda bea igår :D
Så stolt för att jag lyckades, och god blev den med ;)

Ifall ni med skulle vilja göra denna läckra sås så kommer receptet här:

Räcker till 5-6 personer

6
st ägg (kanske två extra ifall såsen skär sig)
500 g smör
1 kvist dragon
8 st vitpepparkorn (eller massa malen vitpeppar)
4 st schalottenlökar
1 msk persilja, hackad
1 msk hackad dragon
0.5 dl vinäger
1 dl vatten


Smält smöret på svag värme i en kastrull.

Dra bort kastrullen från plattan, men håll varmt.

Finhacka schalottenlöken och lägg den i en kastrull tillsammans dragon, vitpeppar, vinäger och vatten. Koka ihop så det reduceras till ungefär hälften.

Sila ner detta i en ny kastrull som står i ett vattenbad med hett vatten.

Rör ner 6 äggulor och vispa tills såsen tjocknar.

Ta bort kastrullen ur vattenbadet och häll sakta ner det smälta smöret i en fin stråle under vispning.

Strö i lite hackad persilja och dragon. Salta och peppra om det behövs.

OOOOM såsen skulle skära sig, så tillsätt en äggula och vispa ut av bara sjutton!!! Och om de inte hjälper tillsätt en gula till, och vispa vispa viiiiiiiiispaaaaaaaaaaa!!! Om de inte funkar, ja då är det nog kört..
Men ni ska veta, det var verkligen värt besväret, gud så gott det var!

Pulver, no more!





På bild: Bacon och champinjonfyllda lövbiffar, ris, bearnaise och vinbärsgelé.. Mmmm..

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback