Djävulskyckling a la Stephaniieee



1 hel kyckling, ca 1,3 kg
10 piripiri (eller krossad chili eller 2 färska chilifrukter eller cayennepeppar eller annat stark i massor!)
½ citron
2 msk honung
2 dl olja
2 msk soya
1 msk rosmarin
1 tsk peppar
2 tsk grillkrydda
3 vitlöksklyftor

Dela kycklingen på mitten längs bröstbenet. Krydda undersidan med grillkrydda. Vänd upp skinnsidan och krydda med rosmarin, peppar och chilin.
Gör en marinadpåse, jag gjorde två för enkelhetens skull.
Om man gör två påsar:
1 dl olja, 3/4 pressad citron alltså bara saften, 1 msk soya, 1 msk honung, 1½ pressad vitlöksklyfta. Blanda runt och ner med halva kycklingen.
Om man gör en gemensam påse till delarna, dubbla ;) Alltså det som står i ingrediensbeskrivningen, klurigt.

Låt ligga ett par timmar, ju längre desto bättre!

Lägg kycklingen i en ugnsfast form och ös i marinaden också, krydda på med lite extra rosmarin eller chili ifall du tycker den ser naken ut (eller ös marinaden över kycklingen så kanske lite götte fastnar på den!)
In i ugnen på ca 175-200 grader, ca 50 minuter för att få den riktigt vällagad och grann!

Ät med ris, potatis, grönsaker vad du vill!
Ifall du ska äta den med ris går det ju utmärkt att använda skysåsen som den är. Om du tänker äta den med potatis kan man alltid sila av skyn, tillsätta lite hönsbuljong och vatten, en skvätt grädde, koka upp och vips har du fått en kanongod sås!

Do whatever u liiiiiiiike!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback