Smörgåstårta, steg för steg
24 skivor rostebröd
3 dl vispgrädde
2 msk creme fraiche
1 msk majonäs
salt, peppar
två paket rökt skinka
1 paket gouda ost (stora skivor, 27%)
1 pkt rostbiff
1 ask körsbärstomater
1 gurka
1 paprika
nån slags sallad
räkor (200g)
leverpastej
bostongurka
4 ägg
mjukost
Det är hela inhandlingslistan ;)
Och då undrar ni; hur gör man?
Först gör man en grundröra:
3 dl vispgrädde (vispas lätt)
2 msk creme fraiche
1 msk majonäs
salt o peppar
Blanda runt
Jag har tre olika fyllningar:
1. Leverpastej + bostongurka + grundröra
2. Strimladskinka + ost + grundröra
3. Koktägg + mjukost + grundröra
Bröden ska kantskäras och bres med ett tunt lager smör

Första fyllningen, leverpastej+bostongurka+grundröra bres på.

Lägg på ett varv med nya mackor, bre på smör, lägg på ost

Sen på med skinkan

Samma sak igen, nytt lager, bre på smör
Ägg + mjukost + grundröra

På med översta lagret med mackor, inget smör ska på här

Bre på resten av grundröran runt om hela tårtan, det fungerar som ett klister sen till dekorationen/maten :D
Då är det bara till att lägga på allt götte nu! :)



Sedärja, fääärdig!
Nu ska den stå 1-2 dagar och götta till sig riktigt ordentligt, om jag nu kan hålla mig så länge ;)
Återkommer med om den var god eller ej :D

3 dl vispgrädde
2 msk creme fraiche
1 msk majonäs
salt, peppar
två paket rökt skinka
1 paket gouda ost (stora skivor, 27%)
1 pkt rostbiff
1 ask körsbärstomater
1 gurka
1 paprika
nån slags sallad
räkor (200g)
leverpastej
bostongurka
4 ägg
mjukost
Det är hela inhandlingslistan ;)
Och då undrar ni; hur gör man?
Först gör man en grundröra:
3 dl vispgrädde (vispas lätt)
2 msk creme fraiche
1 msk majonäs
salt o peppar
Blanda runt
Jag har tre olika fyllningar:
1. Leverpastej + bostongurka + grundröra
2. Strimladskinka + ost + grundröra
3. Koktägg + mjukost + grundröra
Bröden ska kantskäras och bres med ett tunt lager smör

Första fyllningen, leverpastej+bostongurka+grundröra bres på.

Lägg på ett varv med nya mackor, bre på smör, lägg på ost

Sen på med skinkan

Samma sak igen, nytt lager, bre på smör
Ägg + mjukost + grundröra

På med översta lagret med mackor, inget smör ska på här

Bre på resten av grundröran runt om hela tårtan, det fungerar som ett klister sen till dekorationen/maten :D
Då är det bara till att lägga på allt götte nu! :)



Sedärja, fääärdig!
Nu ska den stå 1-2 dagar och götta till sig riktigt ordentligt, om jag nu kan hålla mig så länge ;)
Återkommer med om den var god eller ej :D

Kommentarer
Trackback