Skånsk kalops

800 g grytbitar av nötkött
3 st gula lökar
2 st morötter
10 st kryddpepparkorn (jag hade typ bara 5 då jag inte är så förtjust i kryddpeppar)
2 st lagerblad
1 tsk timjan
0.5 l hönsbuljong
salt
peppar
smör till stekning
1 msk maizena

Skiva morötterna och lökarna. Värm upp en stor kastrull (gärna med bred botten) med smör och olja. Bryn grytbitarna tillsammans med löken och morötterna. Salta och peppra.

Tillsätt buljong och kryddor. Koka kalopsenen sakta under lock tills köttet känns mört (det kanske skulle räcka med en timme, men ju längre desto bättre jag kokade nästan köttet 3 timmar, gott när det liksom faller isär).

Red vid behov kalopsen till simmig konsistens med lite maizena. Smaka av med salt.

Servera med lingon eller rödbetor :)






Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback