Laxgryta
Detta recept kommer från ICA's blad "billiga veckan".
Den var faktiskt riktigt god.
4 portionsbitar laxfilé à 125 g
3 fasta potatisar (ca 300 g)
3 morötter (ca 300 g)
1 liten purjolök
1 msk smör
1 liter fiskbuljong (tärning+vatten)
1 msk pressad citron
salt och peppar
1 burk majs ca 340 g
Tina laxen om den är fryst. Skala och skör potatis och morötter. Skär laxen. Ansa och skiva purjolöken. Fräs potatis och morötter i smöret ca 2 minuter. Häll på buljongen och grädden. Koka sedan sakta 15-20 minuter eller tills grönsakerna är mjuka. Ta bort kastrullen från värmen och mixa med stavmixer. Smaka av med citronjuice, salt och peppar. Lägg sedan i purjon, laxbitarna och majsen. Låt sjuda ca 3 minuter, eller tills laxen är klar.
Ätes gärna med en god ostmacka ;)



Den var faktiskt riktigt god.
4 portionsbitar laxfilé à 125 g
3 fasta potatisar (ca 300 g)
3 morötter (ca 300 g)
1 liten purjolök
1 msk smör
1 liter fiskbuljong (tärning+vatten)
1 msk pressad citron
salt och peppar
1 burk majs ca 340 g
Tina laxen om den är fryst. Skala och skör potatis och morötter. Skär laxen. Ansa och skiva purjolöken. Fräs potatis och morötter i smöret ca 2 minuter. Häll på buljongen och grädden. Koka sedan sakta 15-20 minuter eller tills grönsakerna är mjuka. Ta bort kastrullen från värmen och mixa med stavmixer. Smaka av med citronjuice, salt och peppar. Lägg sedan i purjon, laxbitarna och majsen. Låt sjuda ca 3 minuter, eller tills laxen är klar.
Ätes gärna med en god ostmacka ;)



Kommentarer
Trackback