Fisk- och räksoppa

Till tre personer:

3 torskfiléer (typ 300 gram)
200 g räkor
7-9 potatis (mina potatis var väldigt små)
3 tomater
2½ lök (eller tre små)
7 cm purjolök
1 vitlöksklyfta
2 dl grädde
2 tsk curry
2 fiskbuljontärningar eller 3 msk koncentrerad fiskfond
2 msk hackad dill
saften från en ½ citron

Hacka vitlöksklyftan, strimla lök och purjolök och fräs i massa smöööör.
När löken blivit mjuk häller du på fonden/tärningarna, 8 dl vatten, och grädden, krydda med curryn.
Låt småputtra ett par minuter.
Skala och skär potatisen i lagom bitar, skala och skär tomaterna i lagom tärningar. Lägg i soppan och låt koka.
När potatisen nästan är färdig lägger du i torsken (skuren i tärningar) och sänker värmen så inte fisken kokar sönder.
När torsken är färdig (tar typ 4 minuter) lägger du i räkorna och stänger av.
Smaka av med citron, eventuellt salt och vitpeppar.
Vänta några minuter innan du äter soppan så alla smaker hinner dra till sig.

Ät med en ostmacka eller knäckemacka till.. Mmm gott.

 
 
 


Ganera med räkor, citron och en färsk dillkvist (men det hade jag ingen så det blev lite purjolök för färgens skull :D)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback