Romero pollo

ca 800-900 g kycklingdelar (vi hade lår och vingar) ( / eller en hel kyckling om man nu vill det)
1½ dl öl
1 dl apelsinjuice
1 dl matolja
5 vitlöksklyftor
1 msk honung
1 msk timjan
½ msk spiskummin
1 msk oregano
en kruka rosmarin
1 msk citronpeppar

Blanda alla grejerna till marinaden i en stor skål eller liknande. Hacka alla öterna/kryddorna om du har de färska, annars är det bara till att ösa i rätt mängd.
Lägg kycklingdelarna i marinaden. Låt stå så många timmar som möjligt, eller helst över natten om det går, ju längre desto bättre! :)

Lägg upp kycklingdelarna på en plåt och ös över marinaden. 200 grader i ugnen, ca 1 timme.




Efter man hackat ner kryddorna till lagom längd är det bra att mortla dem lite, det framhäver smaken bättre




Kycklingdelarna serveras med ris och sallad, skysåsen över riset och gärna gelé till, men vår vart slut :(

Kommentarer
Postat av: Sofia - Foto, mode & personligt

Hejsan!

Nu har vinnaren av veckans blogg utsetts, kika in för att se om det var du och om inte var gärna med igen :)

Kram!

2011-07-04 @ 12:40:21
URL: http://smnmode.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback