Kasslerpaj med en touch av apelsin
Pajdegen
2dl vetemjöl
75 gram smör
1 msk vatten
Fyllningen
ca 300 gram kassler
½ purjolök
1 apelsin
1 dl hasselnötter
3 st ägg
2 dl mjölk
2 krm salt
1 krm vitpeppar
ev. riven ost
Tillagningen
Hacka ihop smör och mjöl till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta ihop till en deg.
Tryck ut degen i en pajform, ca 25 cm i diameter. Ställ kallt i ca 15 minuter.
Sätt ugnen på 200 grader
Skär kasslern i strimlor. Skär purjolöken i ringar. Fräs tillsammans i lite smör. Pressa över apelsinjuice och låt koka in en stund.
Hacka nötterna grovt. Vispa ägg mjölk, salt o peppar.
Förgrädda pajskalet ca 10 minuter.
Fördela kassler och purjo i pajskalet. Häll över äggblandningen och strö över nötterna och den rivna osten. Grädda pajen ca 25 minuter.
Serveras med en god sallad och eventuellt en kall sås!