Egengjord kebab

1 kg köttfärs
1 msk kummin, mald
3 st vitlöksklyftor
1½ msk svartpeppar, grovmalen
2 tsk salt
3 msk lökpulver

Sätt ugnen på 100 grader. Blanda alla kryddorna i en bunke och tillsätt sedan färsen och blanda runt alla kryddorna riktigt blandas runt i färsen.

Forma färsen till en 30-35 cm lång korv. Rulla den jämn och fin utan håligheter. Rulla in köttfärskorven i 2 lager aluminiumfolie. Låt dock ändarna vara öppna så fett och vätska kan rinna ut. Lägg korven på ett ugnsgaller och en plåt under så vätskan fångas upp. Låt korven bakas i ca 3,5 timmar. Stäng sedan av ugnen och låt korven ligga inne i en halvtimme på den värmen som är kvar. Ta sedan ut den och låt svalna.

Inför servering av kebaben, karva remosor med hjälp av en vass kniv. Går jätte bra att frysa in efter du karvat den, och sen när man ska ha kebaben är det bara till att steka till den i lite smör, och krydda på lite extra om man tycker att det behövs! :)

Ät kebaben med egengjorda pommes, ris, mos, tunnbröd eller pitabröd och goda grönsaker till med en utsökt kebabsås!



Stek på i lite smör så de får dendär gyllenbruna fina färgen, men såhär ser det i alla fall ut när jag försökte skära kebab :p Gott vare, helt klart värt att testa.
Men viktigt är att låta rullen ligga i kylen över natten, annars är den i princip omöjlig att skära och bara smular sig. Så förbered gärna dagen innan!







Här har vi kebaben med libanesiskt tunnbröd, rödlök, sallad, gurka, sås, champinjoner och ost, en riktig höjdre!!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback