Chili- och rostad vitlöksmajonnäs

En hel vitlök
2 – 3dl olja (t.ex. rapsolja)
1 ägg
Salt
Peppar
Chilipulver
En halv citron

Börja med att skala alla vitlöksklyftor. Värm oljan till ca 130 grader och lägg i klyftorna. Låt vitlöken friteras tills de har en gyllenbrun, rostad färg. Ta upp klyftorna och lägg i en matberedare eller mixer. Låt oljan svalna. Knäck ett ägg i mixerskålen och strö över lite salt och svartpeppar. Mixa till en jämn smet och börja tillsätta den avsvalnade oljan, lite i taget. Fortsätt tillsätta olja tills du har en lagom konsistens och smak. Avsluta genom att smaka av med chilipulver samt pressad citronsaft. Ställ in i kylen, gärna 30 minuter eller mer, så att smakerna utvecklas ordentligt.





Passar perfekt på hamburgaren ;) Eller varför inte i en smaskig baguette med massa annat gottit i? Mmm.. Nästan så jag blir hungrig igen ju! Haha.



Sånhär smaskig middag åt jag idag, hemmagjorda hamburgare med hemmagjorda bröd och hemmagjord majonnäs och hemmagjorda pommes ;)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback