Kyckling cordon bleu med svampsås

Till två pers:

3 kycklingfiléer
3 skivor rökt skinka
3 tjocka ostbitar
vitpeppar, svartpeppar, paprikapulver

Såsen:
Smör
1 finhackad gullök
10 st champinjoner
3 dl matlagningsgrädde/grädde
1 msk kalvfond
1 msk senap
1 msk gelé
svartpeppar, paprikapulver

Tillbehör:
Klyftpotatis, morötter och steklökar i ugnen

Gör såhär:
Skär ett snitt i kycklingfiléerna och vik in en skinkbit och en ostskiva. Dubbelpanera filéerna och låt vila någon minut så paneringen torkar in.
Smält smör i en panna och stek till en fin yta på rättså hög värme. Krydda med vitpeppar, svartpeppar och paprikapulver. När du fått en fin yta lägg kycklingen i en ugnsfast form och lägg folie över.

Skär potatis, morötter och skala lökar och lägg på en plåt. Krydda med svartpeppar, rosmarin och lite salt. Ringla över smör. In i ugnen ca 50 minuter. När det återstår 20 minuter av potatistiden lägg då in kycklingen i ugnen med så att den blir genomstekt och färdig samtidigt som potatisen.

Finhacka löken till såsen och stek i smör. När löken mjuknat lägg då i skivade champinjoner och stek mjuka. Krydda med svartpeppar, paprikapulver. Ös i grädden, kalvfonden, senapen och gelén. Koka upp och smaka av.













Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback