Bacon- och purjolökspaj

Pajdeg:
3 dl mjöl
100 g smör
2 msk vatten

Mät upp mjölet.
Finfördela smöret med fingarna eller kniv, det ska alltså inte smältas. Kan dock vara lite närmre rumstemperatur så det blir lättare att gegga ihop det.
När du delat smöret och fått det till en rättså grynig massa ös då ner vattnet och arbeta ihop till en deg.
Ställ degen gärna kallt i kylskåpet en stund.

Fyllningen är då som utgår på namnet, bacon och purjolök.

Fyllning:
3 paket bacon, skivat som jag klippt
15 cm purjolök, hackad
4 skivor tomat
Riven ost
3 ägg (till stanningen)
1 dl mjölk (till stanningen)

Jag klippte och stekte till baconen lite och kryddade med pepparmix.
Sen trycker man ut pajdegen i en form och lägger i baconen, purjolöken, tomatskiorna, stanningen(vispa ihop äggen och mjölken) och osten.

225 grader i ugnen, i ca 20 minuter.

 
 
 



Till paj är nästan sallad ett måste.
Paj är ju jättegott men rättså tråkigt, men med en sallad blir de kalasbra!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback