Kanelbulls!

Ingredienser:

1 paket jäst (á 50 g)
100 g smör eller margarin
6 dl mjölk
1 dl socker
2 krm salt
14-15 dl vetemjöl

Fyllning:
100 g smör eller margarin
4 tsk malen kanel
1 dl socker

Jag har dubbla fyllningen mot vad man brukar ha, men ska det vara gott så ska det?
Men om ni vill ha lite tråkigare bullar, ta hälften av fyllningen då!

Smula jästen i en bunke. Smält matfettet i en kastrull eller i en skål i mikrovågsugnen. Tillsätt mjölken och värm till fingervarmt, 37°C. Häll lite av degvätskan över jästen och rör tills den löst sig.

Tillsätt resten av degvätska, socker, salt och nästan allt vetemjölet, spara lite till utbakningen. Arbeta degen smidig för hand eller i maskin tills degen släpper bunkens kanter. Låt degen jäsa övertäckt ca 30 min.

Rör matfettet smidigt med socker och kanel till fyllningen. Ta upp degen på arbetsbänk och knåda den smidig med resterande mjöl. Kavla ut degen till en platta ca 30x40 cm. Bred på fyllningen och rulla ihop från långsidan. Skär rullen i ca 2 cm breda bitar. Lägg bitarna med snittytan uppåt på en bakpappersklädd plåt eller i bullformar av papper.

Låt bullarna jäsa under bakduk ca 20 min. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över lite pärlsocker. Grädda bullarna mitt i ugnen i 250°C, ca 8 min. Låt kallan på galler under bakduk.

 
 


Nybakad kanelbulle med ett glass kall mjölk, det är inte så mycket som slår det va?


Kommentarer
Postat av: LINA K - SKRIVER SKRÄCKROMAN!

Ååh vad gott med kanelbullar! =) Det är alldeles för länge sedan jag åt sådana =)

2011-02-15 @ 22:22:35
URL: http://eimk.blogg.se/
Postat av: Elin

Dom lär ju slå mina Pressbyrån-bullar iaf, ser as goda ut :D

2011-02-16 @ 18:51:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback