Chimichangas med guacamole (TIDSINSTÄLLT-INLÄGG)

Chimichangas är typ mexikanska friterade tacos, men jag körde på ett nyttigare alternativ och gjorde dom i ugnen och tog bort den klassiska tacosmaken, för tänkte om man vill ha tacosmak kan man ju äta tacos?

Räcker till 4 personer:

6 tortillabröd
1 paket philadelphiaost "grillad paprika"
12 ostskivor
3 kycklingfiléer
½ röd lök
1 röd chilifrukt
2 dl kokt ris
en skvätt grädde

Skär kycklingfiléerna i tärningar och stek.
Skär och kärna ur chilifrukten och stek lite med kycklingen.
Skär löken och kasta i den i stekpannan med.
När kycklingen är genomstekt kan du lägga i riset, blanda runt och ösa i en skvätt grädde för att få ihop det till en röra liksom.

Ta ett tortillabröd och smöra på lite philadelphiaost, lägg på två skivor ost och lite röra. Vik ihop till ett paket.
Gör såhär med alla och lägg på en plåt. Ta lite smält smör/flytande margarin och pensla uppe på paketen.
In i ugnen, 200 grader, ca 10 minuter eller tills paketen fått en fin färg.

Servera med en sallad och guacamole.

Recept på guacamole:
2 avocado
saften från 1 lime
½ tomat, välhackad
1-2 vitlöksklyftor, pressade
lite salt
lite cayennepeppar

Dela och gröp ur avocadon. Mosa avocadon och tillsätt alla andra ingredienser, klar att servera!
(Jag körde geggan i en mixer för att få en slät konsistens!)








 

 



Det vita smuliga på salladen är "smulad fetaost"
Det var första gången jag gjorde chimichangas, och det var riktigt gott.
Och det bästa med rätten är att man kan ju stoppa i princip vad som helst i changan!

Ha en trevlig kväll.! :)




(Nu är jag nästan påväg till Österrike, vi lämnar Olofström 19.00, men ni får inlägget kl 18.00 hihihihi....)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback