Underbart sega maränger

ca 40 maränger

2 dl äggvita, typ 4 ägg
4 dl socker

Mitt hemliga knep är att tillsätta 1 msk vaniljsocker i smeten också...
Sedärja, nu är hemligheten ute ;)

Vispa äggvitor och socker till ett hårt skum.
Glansigt och fluffigt, fast fast.

Klicka eller spritsa ut maränger på en plåt med bakplåtspapper.
In i ugnen på 100 grader, 90 minuter.
Stäng av ugnen och låt vara inne på eftervärmen ca 30 minuter.


Fotot är innan gräddning. Har ingen efter, men de ser typ likadana ut, fast lite gulaktiga. Om man vill ha marängerna kritvita tillsätt ett par droppar citron, lime eller ättika.

Njut av marängerna i en underbar marängsviss eller ät dem som de är ;)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback