Rulltårta

3 ägg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
½ dl grädde eller mjölk

2 dl äppelmos eller sylt

Sätt på ugnen så att den är varm när du du vispat ihop smeten. (250 grader)

Vispa ägg och socker pösigt, gärna med elvisp. Vispa ner bakpulvret. Vispa ner mjölet. Vispa ner mjölken/grädden till en jämn smet.

Bred ut smeten på ett bakplåtspapper i en långpanna 30x40 cm.

Grädda mitt i ugnen i 250 grader i 5 minuter. Du måste verkligen vara med och "vakta" rulltårtan sista minuten så att den inte blir bränd.

Stjälp direkt upp tårtan på sockrat bakplåtspapper. Dra bort pappret som kakan gräddats på. (Pensla med kallt vatten på baksidan av pappret om det inte vill lossna.) Bred genast på fyllningen och rulla ihop. Lägg rulltårtan med skarven ner och låt svalna innan den skärs i bitar.

     




Jag hade drottningsylt i. Dock är jag inte så förtjust i denna variant. Jag förederar äppelmos i eller Rulltårtans släkting DRÖMRULLE..ahh..

    

Trackback