Smörgåstårta, steg för steg
3 dl vispgrädde
2 msk creme fraiche
1 msk majonäs
salt, peppar
två paket rökt skinka
1 paket gouda ost (stora skivor, 27%)
1 pkt rostbiff
1 ask körsbärstomater
1 gurka
1 paprika
nån slags sallad
räkor (200g)
leverpastej
bostongurka
4 ägg
mjukost
Det är hela inhandlingslistan ;)
Och då undrar ni; hur gör man?
Först gör man en grundröra:
3 dl vispgrädde (vispas lätt)
2 msk creme fraiche
1 msk majonäs
salt o peppar
Blanda runt
Jag har tre olika fyllningar:
1. Leverpastej + bostongurka + grundröra
2. Strimladskinka + ost + grundröra
3. Koktägg + mjukost + grundröra
Bröden ska kantskäras och bres med ett tunt lager smör

Första fyllningen, leverpastej+bostongurka+grundröra bres på.

Lägg på ett varv med nya mackor, bre på smör, lägg på ost

Sen på med skinkan

Samma sak igen, nytt lager, bre på smör
Ägg + mjukost + grundröra

På med översta lagret med mackor, inget smör ska på här

Bre på resten av grundröran runt om hela tårtan, det fungerar som ett klister sen till dekorationen/maten :D
Då är det bara till att lägga på allt götte nu! :)



Sedärja, fääärdig!
Nu ska den stå 1-2 dagar och götta till sig riktigt ordentligt, om jag nu kan hålla mig så länge ;)
Återkommer med om den var god eller ej :D

Buenos días!
Sitter här med mitt morgonkaffe och smuttar lite..
Och har kommit fram till vad jag ska göra idag.
Jag ska göra smörgåstårta! :)
Så ikväll får ni se hur min livs första smörgåstårta kommer att se ut, kan bli roligt dethär haha.

Som sagt, tråkiga inlägg utan bilder.
Här är en bild på min frukost från i måndags.
Den var maffig vill jag lova!
Hade nog inte behövt äta mer mat under hela dagen haha.
Men god var den!
Vi hörs senareeeeee!
Poss!!

Jag är en oslagbar kombo!
Fick ett otroligt sött meddelande:
"Kim Novak blandat med Christina Ricci och med en touch av Cindy Margolis! En oslagbar kombo som man alltid längtat efter! Massa kramar från hunken på 118800!"

Kim Novak Christina Ricci Cindy Margolis
= Stephanie Axelsson?
Ja jag ska lägga upp en bild på mig själv också när jag hittat någon bra så får ni se om ni håller med "hunken" ;)

Fläskfilé med pappardelle all'Uovo
Bryn först köttet i stekpanna med smör. Krydda med vitpeppar, salt och paprikapulver. Vänd och gör likadant på andra sidan.
In i ugnen för att bli genomstekt, 175 grader, ca 50 minuter.
Gör såsen i stekpannan. Ös i vatten, grädde och lite kalvfond och kínesisk soya.
Smaka av. Red av såsen efter önskad konsistens.
Koka pastan.
Klart att servera!



Sprayade gurkan och tomaten lätt med lite olivolja och kryddade med lite örtsalt.
Piffar upp det hela lite grann.

Hejhopp, rimmar pååå..... ?
Idag är det fredag (JIPPI). Och dessutom våffeldagen!? Har ni inte missat hoppas jag.
Åt ett par våfflor idag på jobbet, najsigt!
Idag blir det kinamat (dock inte hemmagjord) och sen bio, "hur många lingon finns det i världen".
Tror verkligen filmen kommer vara skitbra :D Men det informerar jag er om när jag vet!
Ha en trevlig fredagskväll och en bra helg.
Uppdaterar senare med ett recept, annars så får ni imorgon när jag kommer hem från jobbet!
Hej hoooopp.... ? :D Rimmar på plopp såklart!
Här får ni en rolig video att titta på i alla fall! Jag tyckte den va rolig :D
(Pappa som hittat den, cred till honom om ni gillar den;))

Dagens: LYCKA, VÅRKÄNSLOR!
Test

Sallad Pandalus borealis
Lite isbergssallad + tärnad fetaost i olja + oljan (blanda runt i en bunke)
Rödlök
Bönor
Gurka
Avokado
Körsbärstomat
Rädisor
Ägg
Handskalade räkor (250g räkor/portion (250g med skal alltså))
Dressingen till:
Gräddfil med dill, lite salt och citronjuice
Krydda med lite salladskrydda över det hela.
Färdigt att äta! Mums!
Kanske en varm bulle med ost o smör till?



Sneak a peek
Kycklingsallad a la Stephanie
VARNING FÖR SNYGGA BILDER


Gud så svårt det var att fota salladen snyggt? Det ser ju bara helt ihopkastat och äckligt ut?
Men det ska ni veta, det var aaaaaaaallt annat än äckligt!!! (ja allt gott då menar jag alltså;))
Här får ni innehållslista ;)
1 grillad kyckling
1 paket knaperstekt bacon
körsbärstomater
fetaost i olja (ica färdigtärnad med någon kryddblandning, ös i osten+oljan i salladen)
½ isbergssalladshuvud
gurka
rödlök
Skär och tärna och ös i. Blanda runt! Servera!
Salladen är oftast godast om den får stå ett tag, men vem har tid att vänta?
Vi åt direkt och den är god ändå ;)
tillbehör: tzatziki och brödkrutonger
Hur gör man tzatziki då daa?
En burk matlagningsyoghurt
En pressad vitlöksklyfta (två om de är små, eller hur mkt smak man vill ha åt iofs)
lite salt och peppar
en halv gurka, skuren i bitar
Blanda runt och låt stå en stund så smakerna hinner dra till sig, men de går klart att äta direkt.
Hur gör man brödkrutonger då daa?
Ta några skivor rostebröd, skär bort kanterna.
Skär i tärningar.
Smält smör i en stekpanna.
I med en pressad vitlöksklyfta(eller annan kryddning om man vill ha det)
Sen i med krutongerna och stek på svag värme så brödet fettar åt sig och rostas.
Mmmmhmm mhmm vad gottit!

Dagens; bananmuffin
Guud vad jag gjorde bort mig igår..
Sen när jag skulle gå och lägga mig, ja då gör jag som alla andra människor. Klär av mig såklart!
Då ser jag det helt ofattbara: JAG HAR RÅKAT HA "FREDAGSSTRUMPOR" på mig heeela dagen!
Vad betyder då detta? Var det liksom fredag för mig igår? Och det är lördag idag? Och söndag imorgon?
Nej nu blir jag orolig nej vad detta känns jobbigt..
Ja vi får väl se, är det lördag idag eller inte. Hela min värld är uppochner!
Eller kanske det räcker att jag tar på mig tisdagsstrumpor och så återställs allt?
Och förresten så sitter jag här.. ensam och hungrig!
Inte ätit frukost ännu och varit vaken sedan 8 :( Vad är det med mig?
Dags att inta kylskåpet!
Hörs senare

Mango-glass
Nee, Stephanie sysslar inte med avancerade grejer.
Detta är precis som de andra kesellaglassarna!
Ta en mango (färsk eller frusen)
Mixa med en halv burk kesella
I glassformarna.
In i frysern 3 timmar.
Fääääärdigt :)
Haha!



Glassen är extra god när man vet hur nyttig den är med :D
Plus i kanten!
(om man nu skulle tycka glassen är sur eller något kan man ju ta i en gnutta socker,
smaka av och sen i glassformarna när du är nöjd med smaken)
(Och ja de är två hallonglassar bakom mangosarna med :) NAM!)

Smörstekt spätta
Detta recept är inte vidare svårt, men tänkte att man kanske bara kunde komma med ett middagsförslag liksom :)
Köpte fina små spättor häromdagen.
Tinade några stycken och stekte i massa smör.
Krydda med lite aromat och vitpeppar. Behövs inte så mycket krydda då de är så tunna.
Kokade lite potatis till och ärtor såklart.
Vi åt detta med en remouladsås till. Den går ju såklart att köpa färdig i affären eller kan man slänga ihop en enkel fuskvariant hemma, den går till såhär:
Häll 1 dl majonnäs,1 1/2 dl gräddfil och 1 msk senap (mild) i en skål.
Tillsätt 1/2 dl bostongurka och 1 msk hackad kapris (kan uteslutas).
Rör samman ock låt såsen stå och dra minst en halvtimme före serveringen.



( Nyttig :O )Tonfiskröra
Så det blev tonfiskröra. Själva röran är nyttig, men sen brors det ju på vad man lägger det på hur nyttigt det blir eller inte.
I röran hade jag:
1 burk finfördelad tonfisk i vatten
10 cm gurka (finhackad)
1 liten rödlök (finhackad)(jag hade ingen röd, orkade inte handla, fick bli en guul)
½ burk lätt kesella
en gnutta majonäs (för smakens skull)
en gnutta stark senap/dijong går bra med (också för smaken, smakar liksom inte senap sen)
lite salt och peppar
en skvätt citronsaft om man vill
Blanda allt och släng på någon macka av nått slag.
Gärna ett salladsblad på ett par tomatskivor eller gurka, för röran är då inte särskilt grann! Men god!
Denna röra kan man ju variera beroende på vad man har hemma.
Varför inte ta i lite chilisås?



Denna goda röra ska förgylla min frukostbaguette på jobbet, namnam.
Kanske slänger upp ett recept på mango-glass ikväll med, låter det intressant?

Skånsk kalops
3 st gula lökar
2 st morötter
10 st kryddpepparkorn (jag hade typ bara 5 då jag inte är så förtjust i kryddpeppar)
2 st lagerblad
1 tsk timjan
0.5 l hönsbuljong
salt
peppar
smör till stekning
1 msk maizena
Skiva morötterna och lökarna. Värm upp en stor kastrull (gärna med bred botten) med smör och olja. Bryn grytbitarna tillsammans med löken och morötterna. Salta och peppra.
Tillsätt buljong och kryddor. Koka kalopsenen sakta under lock tills köttet känns mört (det kanske skulle räcka med en timme, men ju längre desto bättre jag kokade nästan köttet 3 timmar, gott när det liksom faller isär).
Red vid behov kalopsen till simmig konsistens med lite maizena. Smaka av med salt.
Servera med lingon eller rödbetor :)




Ojojoj
Men det gör inget, ni får ju det idag istället.. O den som väntar på något gott? ;)
Just nu sitter jag här med min goda frukost och Fille ligger nedanför och snuttar med sin kudde, han är för söt.
Ikväll ska jag jobba, och jag slutar rättså sent, men vet ni vad? Jag fixar ett tidsinställt inlägg som kommer att komma runt 18 snåret ;)
Så vi hörs senare (dock på låtsas)
Ha en bra dag!

Frukosten - knäcke med skinkost, lingongrova med ägg, hälsofil med färsk mango :)

God förmiddag!
Men det var inte det jag skulle säga egentligen utan det var att det har varit lite dålig uppdatering i helgen. Men det kommer bli bättre i veckan :)
Ikväll ska jag äntligen göra kalops! Som jag har längtat haha.
Så ikväll får ni se lite skånsk god kalops.
Tills dess kan ni ju spana in denna listan jag gjorde nyss, alltid lite tråkig utfyllnad, heeehe! :)
På den här listan får du bara svara med ett (1!) enda ord.
1. Var är din mobiltelefon? Bord
2. Var är din andra hälft? Jobbet
3. Ditt hår? Uppsatt
4. Din mamma? Resa
5. Din pappa? Resa
6. Det bästa du vet? Jonatan :D
7. Din dröm inatt? Ingen
8. Din dröm/ditt mål? Lycklighet
9. Rummet du är i? Köket
10. Din hobby? Ingen
11. Din skräck? Ingen
12. Vad vill du vara om 6 år? Världsbäst (är jag redan)
13. Vart var du igår kväll? Kalas
14. Vad är du inte? Arg
15. En sak du önskar dig? Ögonsalva
16. Var du växte upp? Olofström!
17. Det sista du gjorde? Städade
18. Dina kläder? Mysisar
19. Din TV? Svart?
20. Ditt/dina husdjur? Hundar
21. Din dator? Rosa
22. Ditt humör? Najs
23. Saknar någon? Ja
24. Din bil? Goffe
25. Något du inte har på dig? Strumpor
26. Favoritaffär? GinaTricot
27. Din sommar? Kanon
28. Älskar någon? Ohja
29. Favoritfärg? LIIIIIIIIILA!!!
30. När skrattade du senast? Igår
Och som jag alltid säger, inlägg utan bilder är så tråååkiga!
Så här har ni!
Mitt aallt - köket! Nej jag skojar bara.
När jag var veckans blogg
Mina små räkor :) Puss på er!
Vi hörs senare!
Felixsmat.blogg.se
Idag ska jag gästblogga för er denna fina fredag.
Recept:
3 dl torrfoder
2 "hamburgare"
En skvätt vatten
Färdigt att servera,
smaklig måltid!

Åh vad gott det ser ut!

Såhär ser jag ut när jag äter

Och såhär ser jag ut när jag är mätt och belåten.
Tack för mig och på återseende!

Ostkniv!
Ostkniven har ett tunt blad som gör den mycket lämpad att skära i en krämig brie eller camembert. De tre hålen i bladet ger ett rent skär och gör att osten inte fastnar på kniven.

Alltså är det rätta svaret: En ostkniv till mjuka ostar

Laxgryta
Den var faktiskt riktigt god.
4 portionsbitar laxfilé à 125 g
3 fasta potatisar (ca 300 g)
3 morötter (ca 300 g)
1 liten purjolök
1 msk smör
1 liter fiskbuljong (tärning+vatten)
1 msk pressad citron
salt och peppar
1 burk majs ca 340 g
Tina laxen om den är fryst. Skala och skör potatis och morötter. Skär laxen. Ansa och skiva purjolöken. Fräs potatis och morötter i smöret ca 2 minuter. Häll på buljongen och grädden. Koka sedan sakta 15-20 minuter eller tills grönsakerna är mjuka. Ta bort kastrullen från värmen och mixa med stavmixer. Smaka av med citronjuice, salt och peppar. Lägg sedan i purjon, laxbitarna och majsen. Låt sjuda ca 3 minuter, eller tills laxen är klar.
Ätes gärna med en god ostmacka ;)



Pasta al forno
Pasta al forno betyder "ugnsbakad pasta" på italienska
Köttfärssåsen
400g blandfärs
2 lökar
2 morötter
2 vitlöksklyftor
en bit rotselleri (150-200 gram typ?)
2 dl köttbuljong
250 g krossade tomater, (vitlökssmak om så önskas)
1-2 msk hackad basilika
Béchamelsås
1,5 msk smör
1,5 msk mjöl
3 dl mjölk
2 krm salt
1 krm vitpeppar
½ krm riven muskot
1 bit mozzarella
2 dl riven parmesanost
250g penne pasta
1. Värm lite olja till köttfärssåsen i en stor kastrull och bryn färsen, lök och vitlök, rotselleri och morötter. Smula samtidigt färsen med en gaffel.
2. Tillsätt de krossade tomaterna, buljongen och basilika och koka under lock på svag värme i 20-30 minuter.
3. Smält smöret till béchamelsåsen på låg värme i en kastrull. Rör i mjölet och blanda ordentligt. Späd med mjölken under oavbruten vispning. Koka såsen på svag värme i 5 minuter, vispa lite då och då. Smaksätt med salt, vitpeppar och muskot.
4. Sätt ugnen på 225°.
5. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet, och låt den rinna av.
6. Smörj en ugnsfast form, lägg i hälften av pastan och fördela hälften av köttfärs- och béchamelsåsen över. Strö över en tredjedel av parmesanosten och all mozzarella. Täck med resten av pastan, köttfärs- och béchamelsås, och strö över resterande parmesanost.
7. Gratinera i ugn i 20 minuter.


Servera med rivna morötter, riven parmesanost och såklart ett par varv med pepparkvarnen!
Smaklig måltid!

Alla har vi våra behov..

Godmorgon!

Till frukost idag blev det en ny fil --->
Smakade som godaste glass eller något! Vaniljpassion-smak! Rekommenderas.
Ha en bra dag!

Heta tacopaprikor
Till 4 personer (räkna alltså 1 STOR paprika per person)
4 Paprikor
500 g Köttfärs
50 g Tacokrydda
1½ dl Vatten
1 röd chilifrukt (kan uteslutas om man inte gillar stark mat)
3 Tomater, grovhackade
1 Gullök, hackad
5 cm hackad purjolök
4 msk Majonäs
2 dl Creme fraiche
200 g Riven ost
Fräs färsen i en stekpanna. Strö över tacokryddorna, lägg i den urkärnade och hackade chilifrukten, häll på vattnet och låt kryddorna puttra in i köttfärsen.
Dela paprikorna på längden och ta ur kärnhuset. Lägg dem i en ungsform och fördela köttfärsen i halvorna.
Blanda creme fraiche och majonäs, tillsätt riven ost, rör om. Blanda ihop röran med de hackade tomaterna, löken och purjolöken, och bred den sedan över de köttfärsfyllda paprikorna.
Grädda i 225 grader mitt i ugnen i ca 20-30 min eller tills den fått fin färg.
Taconight på annorlunda vis!
Och vet ni vaaad..
Eftersom att jag är så snäll så ska ni få bilder och recept redan IKVÄLL!
Puss på er kära löööverzzz

Låt mig tipsa
Gud så gott det är!
Det är ett vitt te med smak av granatäpple.
Teet är absolut inte beskt som grönt har en tendens att bli.
Mild nästan svag smak av granatäpple.
Något för nyblivna tedrickare kanske? :)
Fakta om vitt te
Vitt te har behandlats mycket lite och tebladen är i stort sett ofermenterade. Tebladen torkas på en på relativt låg temperatur efter att de har plockats, men de hettas inte upp som grönt te och därför kan tebladen bli lätt oxiderade.
Till skillnad från annat te går inte det vita teet igenom några ytterligare produktionssteg som rullning, fermentering eller upphettning. Därmed behåller tebladen mycket av de nyttiga ämnen som naturligt finns i tebuskens blad.
Det vita teet innehåller därför mer antioxidanter och andra näringsämnen än grönt te och det har en mycket mild smak. Vitt te kan bestå av både knoppar och blad, eller endast innehålla de vitfjuniga knopparna, s.k. silver needles, och är då mycket dyrt.
Utflykt :)
Det blev i Hemsjö på ett mysigt ställe med en världsfin utsikt.
Bjuder på några bilder.









Vad ska ni få för recept ikväll då?
Fransk löksoppa eller tacofyllda paprikor? Det tåls att tänka på. ;)
Ha en trevlig dag gott folk!

Loka vattenmelon/citron
GISSA KNIVEN!
Helg helg helg
Knäckebrödsproblemen
Nästan..

Detta extrem-smul-knäckebrödet är det där "havre".
Himla gott, men ack vad det smular!

Här har jag ätit TRE, ja TRE, knäckebröd, se så lite smulor!
Det är sånnadär hjärtformade. De smular tydligen inte lika mycket :)
Bara så ni vet haha.

Här kan ni spana in dagens frukost.
Müsli, knäcke med leverpastej o gurka, knäcke med ägg, knäcke med skinka o en köffe.
Vad ska jag laga för god mat ikväll? Är rätt trött idag faktiskt :(

Jordgubben
Favorit i repris!
Häromdagen åt vi fläskpannkaka, det är ju något man aldrig blir trött på alltså?
Det är AALLTID gott!
För att tillaga fläskpannkakan som vi gjort
Följ DETTA recept och DETTA
3 bilder.
Dagens; FETE DISS!
Japp, det är dagens diss, tröga tjejer.
Vaaarför i helv*te ska man spela trög?
Tror de att det är charmigt att vara trög?
Jag fattar verkligen ingenting. Sedan när vill man ens vara trög? Om man är trög naturligt så gör det ju inget, kan man ju inte hjälpa. Men spela dummare än vad man är?
Så ni som inte är tröga.. gör er INTE dummare än vad ni är tack.
Nej bilden har inget med tröga tjejer att göra.
Hade ingen bild bara, o inlägg utan bilder är nedrans tråkiga.

Guten morgen!

Jahaja, här ser ni frukosten. Ägg, kaffe, knäckebröd med skinka och tomat, blåbär i mjölk.
Frukost är så underbart! Gah!


Mumin fick nog ingen god frukost.. Han ser lite ledsen ut? :(

Bara ett problem.. Dessa smulor?!!!
Nu ska jag snart ta och klä på mig.
Då tänker ni, ohnej sitter hon där utan kläder. Nej det gör jag inte!
Ska ta på mig andra kläder.
Ska nämnligen till min kiropraktor och bli lite misshandlad snart. Det är väl aldrig fel?
Och idag är det dessutom ingen vanlig dag heller, nej för det är min och Jonatans ettårsdag :) Grattis till oss!
Så ikväll ska vi ut och äta, och mysa lite :)
Detta har jag knepat ihop till oss på våran dag

Åhja så sött så, jag vet!
Himla många bilder det blev i detta inlägget.
Så det är väl lika bra att kag slänger in en bild till?

Fille får avsluta detta blogginlägg!
Vi hörs senare,
ha en bra dag sålänge!

Dagens; hiss
ÄGG! Jag utser dagens hiss till ägg. Man kan göra så mycket med ägg. Dessutom är det så nedrans nyttigt och de är inte särskilt dyrt heller? Oh herregud så bra det är med ägg faktiskt.
Ett ägg är sprängfyllt med näringsämnen som alla är lika viktiga för att du ska må bra. Faktum är att den enda vitamin som saknas i ägg är C. Du får protein som bygger upp dina muskler och hela din kropp. Du får järn som är viktigt för blodets förmåga att transportera syre. Vitamin A är bra för synen, växten och kroppens försvar mot infektioner och sjukdomar. Du får vitamin D och kalcium som bygger upp skelettet, tänderna och gör dig stark. Vitamin B2 ( riboflavin) håller din hy fräsch och bidrar till kroppens immunförsvar. Och du får energi. Varje ägg du äter ger dig ca 80 kcal ( 340 kJ). Dessutom innehåller äggvitan vitamin E, selen och zink.
Toscabullar!
50 g jäst
5 dl mjölk
150 g smör eller margarin
1/2 tsk salt
1 1/2 dl socker
1 tsk stött kardemumma (den tog jag bort, då jag inte är så förtjust i kardemumma)
Fyllning:
100 g rumsvarmt smör eller margarin
1 1/2 dl socker
1 1/2 dl hackad mandel
Toscaglasyr:
100 g mandelspån
100 g smör eller margarin
1 dl socker
2 msk vetemjöl
2 msk mjölk
Ugn: 250°
Tid: ca 10 minuter eller tills bullarna fått lite färg
Förlåt..
Jag ljög. Det blir ingen kalops idag! Får ta det i helgen eller nästa vecka.
Ikväll blir det tydligen hämtpizza har de högre makterna bestämt! Så så blir det.
Men ni ska minsann få recept på ljuvliga toscabullar istället.. Dom är guuudomliga!
Håll utkik ;)
Godmorgon - god förmiddag!
Hittills har jag hunnit få i mig frukost och varit ute med Fille, och suttit lite vid datorn och surfat runt :o
Jag har även kommit fram till vad det blir för mat ikväll, KALOPS!
Det har jag aldrig gjort innan, så det ska bli spännande.
Tänkte göra den skånska varianten :) Inte för att det är så stor skillnad på dem, men den skånska ska vara lite "mustigare" ;) kul ord, därför valde jag den. Nej jag skojar bara.
Nahe nu tänkte jag ta mig en lite motionssväng så hörs vi senare på "Dagens" och något recept ;)

Dagens; bild/maträtt

"Dagens" fick idag bli en maträtt: stuvade morötter med ärtor och medisterkorv! :D
Gammelmormor som lagat, ah så gott!!

Fisk- och räksoppa
3 torskfiléer (typ 300 gram)
200 g räkor
7-9 potatis (mina potatis var väldigt små)
3 tomater
2½ lök (eller tre små)
7 cm purjolök
1 vitlöksklyfta
2 dl grädde
2 tsk curry
2 fiskbuljontärningar eller 3 msk koncentrerad fiskfond
2 msk hackad dill
saften från en ½ citron
Hacka vitlöksklyftan, strimla lök och purjolök och fräs i massa smöööör.
När löken blivit mjuk häller du på fonden/tärningarna, 8 dl vatten, och grädden, krydda med curryn.
Låt småputtra ett par minuter.
Skala och skär potatisen i lagom bitar, skala och skär tomaterna i lagom tärningar. Lägg i soppan och låt koka.
När potatisen nästan är färdig lägger du i torsken (skuren i tärningar) och sänker värmen så inte fisken kokar sönder.
När torsken är färdig (tar typ 4 minuter) lägger du i räkorna och stänger av.
Smaka av med citron, eventuellt salt och vitpeppar.
Vänta några minuter innan du äter soppan så alla smaker hinner dra till sig.
Ät med en ostmacka eller knäckemacka till.. Mmm gott.







Ganera med räkor, citron och en färsk dillkvist (men det hade jag ingen så det blev lite purjolök för färgens skull :D)

Lista!
Fem saker som finns på din Att-göra-lista idag.
1. Ta bort mitt nagellack (som visserligen nästan är helt borta) och måla på nytt
2. Hem till gammelmormor och äta stuvade morötter!!!! GOTT!
3. Duscha
4. Komma på någon mat till ikväll?
5. Ut o gåå
Vad gjorde du för tio år sedan?
Oj.. Då var jag tio år. Vad gjorde jag då? MEN NEJ JAG VET INTEE! :(
Ställen du bott på?
Endast i Olofström, Brännaregården – Domarringsvägen
Och nu på Vilshultsvägen!
Fem saker du skulle göra om du var biljonär?
1. Köpa mig en fet biljäkel!
2. Ett flashigt hus
3. Laga dyra kötträtter alltsomoftast! (Ja jag älskar riktiga köttabitar!)
4. Skaffa en städerska :D
5. Resa massor!
Österrike
Här får ni Österrikeresan i bilder, med en och annan kommentar!
Enjoy







Yes, såhär glad är jag när jag får laga alpbiffar!

Weirdooo..

Yes här har vi biffsen!

Me and my b-friend <3

Lite varm oboy och mys i backen

Och även vi drack lite varm oboy :p

Afterski

Afterski

Joda.. Afterski igen d:

Igen!

Sista afterski bilden!

Lite beslutsångest över maträtt kanske?


Själv valde jag en Mixed-grill. Najs värre!

Jag och min kärlek :)

Bananasplit

Lite lustigt foto! :D Men men haha. Romantisk middag ;)

Jag och älskling äter uunderbart kött! Tillagat på kärleksfullt vis ;)

Sista kvällen, sista bilden?
Nej lägger in en bild till som jag snott från Sara Persson

Hela ligan, nästan! :)
Det var verkligen en jättetrevlig vecka!
Så himla tråkigt att jag var sjuk i tre dagar dock... :(
Men det tar vi igen!
