Busenkel korvrätt med blomkålsris
3 grillkorvar (av hög Kötthalt, kryddad om så önskas)
3 dl grädde
1 dl chilisås (alltså tomat-varianten, inte sweet chili sås ;) )
1 gullök
Santa Marias pepparmix
Riven ost
Blomkål
Skär grillkorvarna längs med som en skåra. Hacka lök och lägg i skåran. In i ugnen på 200 grader i ca 15 minuter. Vispa ihop grädde med chilisås och pepparmixen.
Ta ut formen och häll över såsen, lägg på riven ost överst om så önskas. In i ugnen igen i 15 minuter.
Blomkålsris;
Riv blomkål grovt eller kör i mixer. Täck över med vatten i en kastrull, ha i lite salt. Låt koka mjukt, ca 3-5 minuter.
Häll av vattnet och ha i lite smör ev.

Kladdkaka av vit choklad
150g vit choklad
150g smör
2 dl socker
1 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
3 ägg
Smält choklad och smör i ett vattenbad.
Blanda mjöl, socker och vaniljsocker i en bunke.
Rör ned chokladsmeten.
Knäck i ett ägg i taget och rör till en jämn smet.
Häll i smörad och bröad form.
In i ugnen på 175 grader i ca 25 minuter. Kakan ska vara lite kladdig i mitten.
Låt svalna och garnera hur du känner för.
Här garnerad med grädde, kiwi, nektarin och hackad mörk och vit choklad.


Parmesanpanerad torskrygg, citronsmör och stuvade ärtor
3 torskryggfiléer
1,5 dl riven parmesanost
1 ägg
Aromat (eller salt)
Vitpeppar
Vänd torsken i uppvispat ägg. Låt rinna av. Vänd sedan runt i den rivna osten och lägg på bakplåtspapper och låt "torka" i ca 10 minuter.
Stek i smör på medelvärme några minuter på varje sida tills fisken är genomstekt.
Ärtstuvning
4 dl ärtor
2-3 dl grädde
1 grönsaksbuljong-tärning
Ev redning
Koka ihop alla ingredienser till önskad konsistens.
Citronsmör
50g smör
1 tsk citronpeppar
0,5 msk citronjuice
Ev zest från citronen
Blanda alla ingredienser till smöret.
Klart att äta!
