Majonnäs, så enkelt det kan vara!

1 helt ägg + 1 äggula (ta två äggulor om de är små ägg)
2 dl rapsolja 
1 tsk vitvinsvinäger
1-2 tsk dijongsenap
Salt och vitpeppar

Knäck äggen i en hög mixer-bunke (sån hög rund ni vet)
Häll över oljan och resterande smaksättningar.

Sätt mixerstaven i botten och kör igång. Håll längst ned ett par sekunder tills du ser att det börjar gegga ihop sig likt majonnäs.
Ta sedan och fortsätt uppåt sakta och vicka på staven åt sidorna så oljan dras ned.
Kör sedan hela vägen upp till allt är blandat.
Smaka av om det behövs mer krydda.

Häll upp i fin burk och förvara i kylskåp, håller 1 vecka.
Godare och renare majonnäs hittar du nog inte på marknaden 🙅☺️


Servera som den är eller pressa i lite vitlök så får du en smarrig aioli, eller krydda med dragon så får du lite bearnaise känsla! Eller varför inte hacka i lite andra örter. Bara kör på!

Kommentarer
Postat av: Kai

Och den är 100ggr godare än köpes, förstår inte riktigt folk som köper majonäs :)

2015-09-05 @ 21:02:00
URL: http://tabehodai.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback