Plättar med variation

Jag älskar verkligen plättar! Både som middag eller som "godis". Med olika tillbehör är det enkelt att skapa variation till dessa enkla plättar som är gudomligt goda!

Ca 20 plättar

4 ägg
1,5 dl grädde
1,5 dl vatten
1 msk fiberhusk 
Lite salt
(Ev vaniljpulver om de ska ätas som godsak, ej som "middag")

Blanda ihop alla ingredienser och låt stå fem minuter. Om plättarna ska serveras tillsammans med grädde o sylt exempelvis kan det vara gott att ha i lite vaniljpulver, men om du ska äta plättarna med bacon o lingon rekommenderar jag inte vaniljpulver haha.

Stek i plättjärn av teflon annars fastnar de lätt.
Stek i smör på medelvärme 2-3 minuter på varje sida tills de stelnat och fått färg.
Servera med favorit tillbehör, exempelvis bacon/skinkfräs o lingon, eller bär o grädde, eller varför inte lite kanelsmör.... Mums :)



Här serverade med bacon o lingon... Mmmm...


Och sista bilden serverade som gottis ;)







Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback