Korvstroganoff med blomkålsris (LCHF)

300-400g falukorv (extra hög kötthalt, min 70%)
1 gullök
300g finkrossade tomater
1 pkt bacon
2 dl grädde
1 dl vatten (alternativt 3 dl grädde)
kryddor; salt, peppar, cayenne, paprikapulver
 
ca ½ kg blomkål
½ buljongtärning, grönsakssmak
 
Skär löken och stek till i smör. Skär korv och bacon i lagom bitar och stek med löken tills baconen är genomstekt.
Häll på tomaterna, grädden och vatten och låt koka upp. Krydda med kryddorna och smaka av.
 
Riset: Skär kålen i buketter och riv på rivjärnet på den grövsta sidan.
Koka upp vatten med buljongtärningen (eller bara saltat vatten) och låt kålen koka ca 4 minuter.
 
Klart att serveras!
 


Bjöd bror och mor på detta, de blev positivt överraskade ;) Tyckte det var kanongott.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback