Snabblax i ugn citron- och dillsås

4 laxfiléer
1 msk smör
2 msk vetemjöl
4 dl vatten (alternativt grädde, mjölk, beroende på hur fet man vill ha såsen)
3 msk grädde
saft och zest från en halv citron
salt och vitpeppar (ev en hönsbuljongtärning)
1 msk hackad dill
 
Sätt ugnen på 200 grader. Smält smör i en kastrull och ha i mjölet, vispa bort klumpar. Tillsätt vatten och grädde. Låt koka upp, smaka av med citron och kryddor. Ha i dillen. Lägg laxan i ugnsfast form och häll såsen över.
In i ugnen 20 minuter. Servera med kokt potatis och ärtor exempelvis :)
 
Inte behövs någon färdig sås du kan ringla över laxen? Denna sås tar ca 5 minuter i arbetstid. Hur jobbigt kan det vara? Skippa färdigsåsen och onödiga tillsatser genom att göra din egen sås! 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback