Kyckling Szechuan
Ca 900g kycklingfilé / lårfilé
0,5 dl potatismjöl
2 tsk salt
2 msk rapsolja
Grönsaker
2 gula lökar / 1 purjolök
1 burk vattenkastanjer
1 burk bambuskott
1 burk skivad ananas
1 paprika
2 msk olja
Sås
4 vitlöksklyftor
4 tsk chiliolja
2 tsk sesamolja
2,5 dl vatten
3 msk hoisinsås
1 msk sambal oelek
2 tsk potatismjöl
Skär köttet i mindre bitar. Blanda med potatismjöl och salt i en bunke. Tillsätt kycklingen och blanda väl, låt stå.
Ansa och skär grönsakerna. Fräs alltsammans i olja, krydda med lite salt. Lägg över i en gryta.
Blanda alla såsingredienser och pressa i vitlöken, blanda väl i en skål.
Stek kycklingen tills den är genomstekt, lägg över till grönsakerna. Häll på såsen och låt alltsammans bli varmt.
Servera tillsammans med ris eller nudlar.
Kommentarer
Trackback