Kyckling Szechuan

Ca 900g kycklingfilé / lårfilé
0,5 dl potatismjöl
2 tsk salt
2 msk rapsolja

Grönsaker
2 gula lökar / 1 purjolök
1 burk vattenkastanjer
1 burk bambuskott
1 burk skivad ananas
1 paprika
2 msk olja

Sås
4 vitlöksklyftor
4 tsk chiliolja
2 tsk sesamolja
2,5 dl vatten
3 msk hoisinsås
1 msk sambal oelek
2 tsk potatismjöl

Skär köttet i mindre bitar. Blanda med potatismjöl och salt i en bunke. Tillsätt kycklingen och blanda väl, låt stå.

Ansa och skär grönsakerna. Fräs alltsammans i olja, krydda med lite salt. Lägg över i en gryta.

Blanda alla såsingredienser och pressa i vitlöken, blanda väl i en skål.

Stek kycklingen tills den är genomstekt, lägg över till grönsakerna. Häll på såsen och låt alltsammans bli varmt.

Servera tillsammans med ris eller nudlar.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback