Hemmagjorda delicatobollar

5 ½ dl havregryn
150 g smör
1 ½ dl socker
2 msk Oboy pulver
3 msk kakao
1 ½ msk vaniljsocker
0,5 dl kallt kaffe

Blanda alla torra ingredienser i en mixer, mixa tills havregrynen är ganska finfördelade, tillsätt kaffe och smör.
Mixa tills smeten går ihop. Rulla delicatobollarna i valfri storlek och rulla i kokos, pärlsocker eller valfritt strössel. Kyl ner delicatobollarna så blir de mer fasta.

Om man vill ha dendär mer äkta delicatikänslan, lägg då in bollarna i frysen.
Smält choklad i vattenbad och förbered med kokosen.
Ta fram bollarna, rulla snabbt i chokladen sedan i kokosen och in i kylskåp och låt stelna.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback