Påskpaj - persikopaj - godaste pajdeg/smeten!!!
'
1 dl socker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
150 g smör
Fyllning:
8 periskohalvor, en i varje lite form
2 dl creme fraiche
2 tsk vaniljsocker
1ägg
'
Do like this:
1. Börja med pajdegen. Smält smöret och ställ det åt sidan.
2. Blanda mjöl, socker och bakpulver i en stor skål. Häll över det av svalnade smöret och blanda till en deg. Det blir en ganska grynig massa.
3. Tryck ut degen i pajformarna.
4. Blanda ihop fyllningen. Creme fraiche, socker, vaniljsocker och ägg i en skål och blanda ordentligt.
5. Lägg persikorna i pajskalet, häll upp fyllningen i det obakade pajskalet. Grädda i mitten av ugnen, 200 grader i 25-30 minuter. Låt pajen svalna före servering.
'
Servera med en god vaniljglass, lättvispad grädde eller en vaniljvisp.
'
'
Och denna pajdeg och fyllning.. mhm mm säger jag bara! Kommer användas flitigt i sommar med andra fyllningar såsom äppel, bär, ja you name it!
Å så gott ser ut, den kommer att testas.
anette meg carlsson
Fint :D
Hej!
Ta jättegärna en titt på nätbutiken missalicia.se, där hittar du spännande brittiska märken!
Vänliga Hälsningar,
Miss Alicia
blogving byte?
min blogg är
http://mosansliv.blogg.se/
blogving byte?
min blogg är
http://mosansliv.blogg.se/
Gud va du är duktig :D gillar din matblogg allt ser så smaskigt ut :) blev sugen på att göra bananpannkakor imorn nu också haha