Enklaste fiskgratängen med mumsiga räkor

1 block torsk, eller annan valfri fisk, ex allaska pollock (stavning?)
3 hårdkokta ägg
5 tsk smör
1 msk mjöl
4 dl mjölk
1 fiskbuljongtärning
cayennepeppar, svartpeppar
räkor, valfri mängd
10 cm purjolök

Tina fiskblocket. Lägg fisken i skurna bitar i en ugnsfast form.
Skär de hårdkokta äggen, en gång på längden och en gång på tjocken så att de blir som små bitar.

Smält smöret i en kastrull och ha i purjolöken så att den blir mjuk.
Rör ner mjölet och blanda runt noga.
Häll på mjölken.
I med tärningen och kryddor.
Smaka av.
Tillsätt ägget i såsen.

Ös räkorna över fisken, sen på med såsen.
In i ugngen på 200 grader, ca 30 minuter, tiden är lite beroende på formens och fiskens storlek.
Men typ en haltvimme ;) 40 minuter kanske. Kolla in firren annars :D

Ät med ärtor, kokt potatis/potatismos eller var så konstiga som oss och ät med ris ;)




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback