Blomkålsmos med ugnsgratinerad falukorv

1 stort blomkålshuvud
25g smör
2-3 dl mjölk
(valfri fetthalt, eller grädde om du nu vill ha. Annars funkar de med cremefraiche eller gräddfil med)
½ hönsbuljongtärning, eller kryddor aromat, vitpeppar, lite muskotnöt

falukorvsring
lök
riven ost
ketchup
senap


Blomkålsmos:
Ansa och skär/bryt blomkålen i mindre bitar.
Koka dem mjukt.
När de är mjuka mosar du dem med en stöt till en grynig massa, lägg i smöret.
Värm mjölken och tillsätt ev buljongtärning.
Ös i lite mjölk efter hand ifall du blir nöjd med konsistensen, skippa resten av mjölken!
Krydda nu ifall du inte hade i buljongtärning.
Smaka av. Done!

Korven:
Skär korven 2/3 ner till botten, titta bilden om du inte förstår min korkade förklaring.
In i ungen på 200 grader, ca 15 minuter tills den fått lite fin färg.
Lägg skuren lök mellan korvskivorna och ös på ett par ränder ketchup och senap, strö över den rivna osten.
In i ugnen igen tills osten smält och fått fin färg, ca 15-20 minuter.

Servera tillsammans med en sallad eller vad du känner för.
Smaklig måltid! :) 




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback