Fluffig köttfärsomelett i ugn

400g köttfärs

2 vitlöksklyftor

1 gullök

½ dl chilisås

3 msk vatten + 1 köttbuljongtärning

Cayennepeppar, paprikapulver, timjan

'

5-6 ägg

1 dl mjölk/grädde

'

Riven ost

Körsbärstomater

Purjolök

'

Sätt ugnen på 200 grader. 
Hacka lök och vitlök och bryn i stekpanna.

Tillsätt köttfärsen och bryn tills den är genomstekt.

Krydda och tillsätt chilisåsen. Häll i vattnet och smula ner buljongtärningen.

Låt puttra tills vätskan kokat bort. 

Vispa äggen med vätskan och häll i en smörad gratängform. 
Grädda i ugnen i cirka 8-10 min. Ta ut och lägg på fyllningen.
Fördela köttfärsen i formen.

Lägg på skivade körsbärstomater och hackad purjolök och den rivna osten.

Grädda ca 10 minuter eller tills osten smält och den fått lite färg.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback