Pavlova med färska bär
4 äggvitor
en dutt salt
2 dl socker
1 msk majsstärkelse
2 tsk vaniljsocker
2 dl grädde
bär av olika sorter
rostade mandelspån
Sätt ugnen på 225°C.
Vispa äggvitor och salt till hårt skum. Tillsätt sockret lite i taget under vispning.
Vispa tills smeten är hård, ta lite smet mellan fingrarna, sockret ska inte kännas kornigt, om det gör det vispa mer.
Vipsa sedan i majsstärkelse och vaniljsocker.
Smörj en form ca 24 cm i diameter. Bred ut smeten i formen.
Gör en liten fördjupning i mitten för fyllningen.
Sätt in formen i nedre delen av ugnen. Sänk ugnstemeraturen till 125°C. Grädda ca 1 1/2 timme. Stäng av värmen och låt formen stå kvar tills ugnen svalnat. Lägg tårtbotten på ett fat.
Vispa grädden och smeta på den på tårtbottnen, garnera med bär och rostade mandelspån.