Pavlova med färska bär

4 äggvitor
en dutt salt
2 dl socker
1 msk majsstärkelse
2 tsk vaniljsocker

2 dl grädde
bär av olika sorter
rostade mandelspån


Sätt ugnen på 225°C.
Vispa äggvitor och salt till hårt skum. Tillsätt sockret lite i taget under vispning.
Vispa tills smeten är hård, ta lite smet mellan fingrarna, sockret ska inte kännas kornigt, om det gör det vispa mer.
Vipsa sedan i majsstärkelse och vaniljsocker.
Smörj en form ca 24 cm i diameter. Bred ut smeten i formen.
Gör en liten fördjupning i mitten för fyllningen.
Sätt in formen i nedre delen av ugnen. Sänk ugnstemeraturen till 125°C. Grädda ca 1 1/2 timme. Stäng av värmen och låt formen stå kvar tills ugnen svalnat. Lägg tårtbotten på ett fat.
Vispa grädden och smeta på den på tårtbottnen, garnera med bär och rostade mandelspån.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback