Panerad torsk, citron- och dillsås med pärgröt

Fishyy
Torskfiléer
Skorpmjöl
vetemjöl
ägg

Dela torskfiléerna i lagom portionsbitar.
Vänd dem i mjölet, doppa dem i uppvispat ägg, och sist i skorpmjölet.
Låt ligga ett par minuter och torka till.
Krydda med vitpeppar och aromat på båda sidorna.
Stek gyllenbruna i smör. Ca 3-4 minuter per sida.

Citron- och dillsås
4 dl fiskbuljong
1 dl grädde
2 msk smör
2 msk vetemjöl
1 msk ättiksprit (12%)
2 msk socker
1 stor knippa dill, hackad
2 msk citronsaft
salt
vitpeppar

Potatismos
10-12 st medelstora potatisar
ca 3 dl mjölk (helst 3 %) (eller grädde om man vill lyxa till det ;))
100 g smör
salt
peppar, helst vitpeppar
en gnutta muskot

Halvera eller dela potatisarna och koka i en stor kastrull med saltat vatten. Häll av vattnet när de är tillräckligt mjuka för att pressas, cirka 15 minuter. Tryck potatisarna genom en potatispress. (Eller stöt potatisen) 

Värm gärna mjölken något i en kastrull eller i mikrovågsugnen. Rör sedan i mjölken (rör i lite efter hand o kolla så mosen inte blir för lös) och smöret och smaka av med salt, peppar och lite nyriven muskot efter smak. Fluffa gärna till mosen med elvisp!




Kommentarer
Postat av: Anders Bohman

Tack, kanonbra och enkelt fisk recept.

2012-01-17 @ 17:29:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback