Mustig höstgryta med en syrlig touch

500g grytbitar (nöt, fläsk, eller annat "grytkött")
salt, vitpeppar, cayenne
2 morötter
2 lökar
2 äppel
2 buljongtärningar
några droppar citronsaft

Bryn smör i en gryta och kasta i köttet, stek tills de är någorlunda fin färg på köttet. Krydda.
I med morötter, lök och äppel (skalat och urkärnat).
Häll på vatten så det knappt täcker köttet och i med buljongtärningarna.
Låt puttra ca 2 timmar, vänd runt i grytan emellanåt.

Innan man startar potatisen kan man lägga i några steklökar i grytan, det är ju rätt smaskigt ;). Tillsätt några droppar citronsaft.
Men som sagt, starta potatisen när det är ca en halvtimme kvar på grytan, red av såsen. (1 dl vatten + 1½ msk mjöl). Koka upp, smaka av såsen.

Servera med kokt potatis, morötter, gelé, brysselkål, ja vad du känner för ;)



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback