Fetafylld kycklingfilé

Ingredienser
4 kycklingfiléer
50 g fetaost
1/2 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 tsk oregano
1 krm svartpeppar
1 squash (hittade ingen i affären, så jag trotsade och köpte purjolök istället, använde ca 10 cm)
1 röd paprika
3 dl hönsbuljong (fond eller tärning+vatten)
½ burk creme friache
1 msk smör eller margarin (till stekning)

Gör så här
Skär snitt i kycklingfiléerna så det blir som fickor in i dem.

Mosa fetaosten med en gaffel. Skala och finhacka lök och vitlök. Blanda alltsammans i en skål, om man vill kan man tillsätta lite creme fraiche ifall man tycker det känns för smuligt. Fördela röran inne i fickorna av filéerna. Fäst ihop med tandstickor.

Skölj och tärna squashen. Skölj, kärna ur och tärna paprikan. Hetta upp matfettet i en stekpanna. När matfettet slutat skumma och blivit ljusgult läggs kycklingfiléerna i och får steka ca 2 min, krydda med alla kryddorna, gärna lite rosmarin med. Vänd filéerna och lägg squash och paprika vid sidan om. Häll över buljong och låt puttra 6-7 min.

Sätt in kycklingen i varm ugn, 175 grader, 20 minuter. Gör nu riset, vilket tar ca 20 minuter.
Tillsätt creme fraichen i skyn och låt koka upp. Man kan skippa creme fraichen för lite nyttigare, och tunnare sås.
Gör vad ni känner för.

Servera kycklingfilén med grönsakerna och såsen.
Couscous eller ris är gott till.



Kommentarer
Postat av: Hannele

Det verkar såå gott, måste testas! :)

2011-05-17 @ 22:37:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback