Cotolette italiano, svampsauté och bandpasta

4 st fläskkotletter
5 st torkade aprikoser
2 dl matlagningsgrädde
2 st vitlöksklyftor (pressad eller riven)
1 msk vetemjöl
1 msk oxfond
½ msk rödvinsvinäger
2 tsk salvia
salt, peppar, cayennepeppar, rosmarin

Svampsautén:
200g färska champinjoner
½ dl matlagningsgrädde
1 rödlök
1 tsk dijonsenap
salt, peppar

Stek kotletterna tillsammans med vitlöken i lite smör. Krydda med alla kryddorna.
När kotletterna fått fin yta ös på 2 dl vatten och låt koka ett par minuter, ös sedan över allt i en kastrull med lock.
Låt kotletterna ligga här och puttra i 1-1½ timme, så de blir riktigt möra och fina!
Om man vill kan man ju skippa långkoket, men jag föredrar ju dedär möra kotletterna i alla fall.

När de puttrat färdigt och gottat sig i kastrullen med alla kryddorna plockar du upp kotletterna från söppet.
Tillsätt rödvinsvinägern, oxfond, hackade aprikoser och grädden. Låt koka upp. Vispa ut mjölet i kallt vatten och sedan i med det i såsen, smaka av, behövs det mer krydda?

Skär champinjonerna i skivor, likaså strimla rödlöken. Bryn till champinjonerna i lite smör och tillsätt rödlöken, grädden, senapen, salta och peppra efter smak.

Servera kotletterna med svampsautén och bandpasta.
Smaklig måltid!

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback