Toscabullar!

Till 25 bauta bullar

50 g jäst
5 dl mjölk
150 g smör eller margarin
1/2 tsk salt
1 1/2 dl socker
1 tsk stött kardemumma (den tog jag bort, då jag inte är så förtjust i kardemumma)
ca 13 dl vetemjöl

Fyllning:
100 g rumsvarmt smör eller margarin
1 1/2 dl socker
1 1/2 dl hackad mandel

Toscaglasyr:
100 g mandelspån
100 g smör eller margarin
1 dl socker
2 msk vetemjöl
2 msk mjölk

Ugn: 250°
Tid: ca 10 minuter eller tills bullarna fått lite färg

Gör så här:
1. Smula ner jästen i en degbunke. Smält matfettet och tillsätt mjölken. Låt det bli fingervarmt. Häll det över jästen och rör om så att den löser sig.
2. Tillsätt salt, socker och kardemumma.
3. Arbeta in mjölet tills degen känns smidig. Låt den jäsa under duk ca 30 minuter.
4. Hacka nötterna under tiden till fyllningen. Rör samman matfettet med socker. Rör ner den hackade mandeln.
5. Stjälp upp degen på lätt mjölat bakbord. Knåda den smidig på nytt. Dela den i två lika stora bitar. Kavla ut varje del till en kaka, ca 1 cm tjock. Bred fyllningen över degkakorna och rulla samman dem.
6. Skär bitarna i ca 2 cm tjocka skivor. Lägg dem i bullformar med snittytan uppåt. Ställ dem på bakplåtar. Låt jäsa under duk ca 30 minuter.
7. Blanda samman alla ingredienserna till glasyren i en kastrull. Låt det smälta under omrörning.
8. Fördela glasyren över kakorna och grädda dem mitt i ugnen ca 8-10 minuter, eller tills bullarna fått fin färg.
9. Låt bullarna kallna på galler under duk. De går utmärkt att frysa.

 
  
 




En sånhär och ett glas mjölk kan väl förgylla vilken människas kväll som helst!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback