Kamben och BBQ-sås

4 räckor med kamben
massor av grillkrydda
honung

BBQ:
½ gul lök
1 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
2 dl tomatpuré
1 msk honung
1 msk vinäger
2 msk vatten
2 msk senap
tabasco

Sätt ugnen på 200 grader. Krydda räckorna med grillkrydda på båda sidorna, och snåla INTE!
Börja med att lägga de som glada munnar på plåten. Vänd de efter ca 30 minuter.
Efter ytterliggare 30 minuter ringlar man över honung, sicksacka över alla benen. In i ugnen ytterliggare 10 minuter.

Under tiden benen är inne i ugnen gör man såsen.
Finhacka löken och fräs den i olivolja i en liten kastrull. Pressa i vitlöken. Tillsätt tomatpuré, honung, vinäger och vatten. Låt sjuda sakta i ca 5 min.
Tillsätt senap och smaka av med några droppar tabasco.

Servera med hemmagjorda pommes, eller ät de som de är med BBQsåsen. Smaklig måltid!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback