Freaky Frikadeller I Dillsås

Frikadellerna:
300g blandfärs
1 gul lök
1 ägg
1 dl mjölk
2 matskedar skorpmjöl
2 tsk salt
2 tsk svartpeppar
(1 msk klippt persilja)

Dillsåsen:
4 dl hönsbuljong
2 msk mjöl/maizena
1 knippa dill (ca 1½ dl hackad dill?)
1 msk spad från ättiksgurka (eller lite ättikssprit)


Frikadellerna:
Lägg skorpmjöl och mjölk i en bunke och låt svälla en stund. Tillsätt resten av ingredienserna till frikadellerna och blanda. Rulla till köttbullar. Koka upp rikligt med vatten i en kastrull och salta lite lätt, tillsätt eventuellt en builjongtärning. Lägg i frikadellerna och låt koka tills de flyter upp till ytan plus en liten stund till, om du är osäker på att de är klara kan man skära en frikadell itu.

Såsen:
Koka vattnet + buljongtärningen. Smaka av med vitpeppar och salt. Tillsätt den hackade dillen, 1 msk av gurkspadet och ev. 1 nypa socker och låt koka på svag värme i ca 5 minuter. Gör rednigen av vatten+mjöl eller häll i maizenan i den kokade såsen. Detta vispas ned försiktigt i buljongen. Låt det hela koka upp till önskad konsistens. Smaka av ifall de behövs någon mer krydda, jag föredrar några droppar citronsaft i också!

Serveras med kokt potatis och tillbehör man tycker kan vara gott till, själv föredrog jag kokta morötter och lingon ;) Vet inte om de passar så bra, men mina smaklökar gillade det!!


Kommentarer
Postat av: Sara- Mamma till Yrla och Noel- tävlingen uppe i bloggen





Vill du ha ett vitare leende? klart du vill, klicka dej in på min blogg å va med å tävla om en tandkräm från BrilliantSmile som gör ditt leende vitare! de är bevisat ;)

2011-06-22 @ 21:39:20
URL: http://mammatillyrla.blogg.se/
Postat av: Emma Swärd

fin blogg! Allt bra med dig? :)

2011-06-22 @ 21:51:56
URL: http://emmasward.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback