Trädgårdsbärs-crumble och Crème Anglaise

CRUMBLE MED TRÄDGÅRDSBÄR (ja typ paj, daaa (: )

350-400 g bär/frukter (jag hade vinbär, blåbär, hallon, björnbär, jordgubbar)
150 g smör
2,5 dl vetemjöl
2 msk farinsocker
50 g rostade hackade hasselnötter
sirap

Lägg bären i en ugnsfast form (man kan sikta lite potatismjöl över bären, speciellt om de är frusna då de blir så rinniga, frivilligt).
Blanda crumblen; smör, vetemjöl, farinsocker och hasselnötterna.
Smula över bären och ringla slutligen över sirap över alltsammans.






CRÈME ANGALISE (vaniljsås)

1 ägg
0,5 dl florsocker
2 tsk potatismjöl
3 dl mjölk
1 vaniljstång / eller 1 msk vaniljsocker
3 dl vispgrädde


Knäck i ägg och tillsätt florsocker i en kastrull. Vispa ägg och florsocker med en handvisp. Vispa ner potatismjöl och mjölk.
Skär ett snitt i vaniljstången och skrapa ur fröna med en sked. Lägg fröna och vaniljstången i kastrullen.
Låt koka upp på medelhög värme och sänk värmen när krämen börjar tjockna och vispa hela tiden så det inte bränner fast. När det börjar bubbla så är det klart och ta då direkt av kastrullen från plattan. Ta ur vaniljstången. Låt stå och svalna. Ställ gärna kastrullen i kallt vatten om du har bråttom.
Vispa under tiden grädden. När krämen svalnat ordentligt (ungefär rumstemperatur eller kallare) så blanda ner den vispade grädden. Förvara i kylskåp fram till servering.




Kommentarer
Postat av: Yohanna

Hejsan! :)



Jag är med i en tävling hos Agria som tar slut nu på Tisdag och skulle bli superduperglad om du skulle vilja lägga en sista röst på mej!



http://fireflybaby.blogg.se/2011/july/sista-chansen-nu.html



P.S. Du får en länkning som tack!

2011-07-24 @ 22:39:02
URL: http://fireflybaby.blogg.se/
Postat av: Sandra

Jag måste säg att jag älskar din blogg..helt fantastiska bilder och verkligen go mat!

Får så mycket inspiration från dig. Fortsätt med det här toppen blogg!

2011-08-05 @ 13:21:13
Postat av: Stephaniemat

Sandra: Tack så mycket vad glad jag blir :)

2011-08-30 @ 18:18:14
URL: http://stephaniesmat.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback