Spaghetti Alle Vongole

4 portioner

1 kg sandmusslor eller vongole
1 dl salt
2 l vatten
3 finskurna vitlöksklyftor
1 dl olivolja
2 dl vitt vin
1 dl vatten
400 g spaghetti
salt, svartpeppar
1 näve finklippt persilja

1. skölj och sortera musslorna, kasta de som är trasiga eller öppnade.
Rör ut saltet i vattnet och lägg i musslorna. Låt de ligga i ett par,
tre timmar så att de rensar sig själva från sand. Ta upp dem.

2. Bryn vitlöken i olivoljan i en kastrull och på med medelhög värme. Tillsätt vitnet och vattnet och lägg i musslorna. Lägg på lock och koka upp. Skaka kastrullen försiktigt. När musslorna har öppnat sig tas de upp med hålslev. Släng musslor som inte öppnat sig.

3. Koka upp spaghettin enligt anvisning på paketet. Häll av kokvattnet men spara ett par deciliter. Det hälls i musselbuljongen och får koka ihop. Smaka av med salt.

4. Lägg upp spaghettin i serveringstallrikarna och fördela musslorna på tallrikarna, strö över persiljan och ös över musselbuljongen.


Kommentarer
Postat av: Sanna

Gud vad gott det ser ut!! Duktig du är! :)

2011-07-11 @ 20:53:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback