Chili con carne

500g färs
1 köttbuljong + 1 dl vatten
2 gullökar
6 krossade piripiri (eller ½ msk chiliflakes)
1 röd paprika
1 burk majs
1 vitlöksklyfta
½ burk krossade tomater
1 burk vita kokta bönor
salt, peppar

Skala och hacka löken och vitlöken. Bryn till i lite smör.
Strimla paprikan, rör i färs och paprika, bryn tillsammans några minuter.
Tillsätt alla andra ingredienserna utom bönorna.
Låt röran koka ca 10 minuter, rör om då och då så de inte bränner fast.
När all vätska nästan kokat in ös då i bönorna, smaka av ifall det fattas någon krydda, annars är grytan nu ätklar!








Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback