Päronpaj med marängtäcke (TIDSINSTÄLLT-INLÄGG)
Inspiration till detta recept kommer från Kryddburken :)
Det här behöver du:
100 gram smör
1 dl strösocker
1 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
en burk konserverade päron
Fyllning:
50 gram smält smör
½ dl strösocker
1 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
Marängtopp :
2 äggvitor
1½ dl strösocker
Gör såhär:
Vispa smör och socker till bottensmeten med elvisp. Tillsätt ägget och sist vetemjölet blandat med bakpulvret. Tryck ut smeten i en pajform.(ca 25 cm i diam) Lägg päronen med snittsidan neråt på bottensmeten.
Fyllningen:
Smält smöret och tillsätt strösockret direkt i kastrullen. Rör ner vetemjöl och vaniljsocker och fördela smeten över päronen.
Marängtopp:
Vispa äggvitorna till hårt skum, tillsätt strösockret och vispa 2 minuter till. Fördela marängen ovanpå pajen och gör små toppar med bredsidan av en stekspade.
Värm ugnen till 200 grader, sänk värmen till 175 grader så fort duställt in pajen. Grädda i 40-45 min.
Det är rätt svårt att skära i marängtäcket, därför ser tippen lite konstig ut på biten.
Men den var riktigt god!
Lite chokladsås, grädde och daimkulor.. Mm..
Hej testade detta jätte goda recept. Tyvärr hade jag inga päron men vart med perikohalvor. Super gott! Tack för receptet