Hi-hat cupcakes

Smeten, chocolate cupcakes:

3 ägg
2½ dl socker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
1 dl gräddfil
2 msk kallt kaffe
3½ dl mjöl
2 tsk bakpulver
4 msk kakao
100 g mörk choklad

1. sätt på ugnen på 175 grader
2 vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt
3. Smält smöret, häll i gräddfilen och kaffet och blanda det med äggsmeten
4. Blanda mjöl, bakpulver, kakao och vänd ner i smeten
5. Hacka chokladen och smält i ett vattenbad
6. Fyll bakformarna 2/3 med smet
7 Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter
8. Låt svalna

Frosting/marängen:

6 äggvitor
8½ dl socker
saft från 1 citron
2 tsk vaniljsocker

350 g mörk choklad
3 msk matolja

1. Blanda äggvitor, socker, saften från citronen i en rostfri bunke. Rör ihop det till en jämn smet, blanda ca 1 minut
2. Sätt bunken i ett vattenbad. Vispa tills sockerkristallerna smält och det blir luftigt som maräng
3. Ta bort bunken från vattenbadet och vispa ner vaniljsockret. Vispa lite till tills marängen svalnat och blivit lite tjockare
4. Använd en sprits med en rundtyll och spritsa marängen i toppformade spiraler på cupcakesen.
5. Låt stelna i kylen
6. Hacka sönder chokladen och smält i ett vattenbad
7. Häll över chokladen i en liten skål och låt svalna något
8. Ta ut cupcakesen från kylen och doppa varje marängtopp i smält choklad.
9. Låt stelna i kylen i ca 30 minuter

 
  
 
 


 






Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback