Gambas al Pil Pil (TIDSINSTÄLLT-INLÄGG)

Pil pil är en spansk maträtt, ofta förrätt.
Man kanske skulle kunna kalla rätten för heta räkor?
Det är i alla fall tigerräkor, vitlökssmör och pirri pirri.

Till två personer:

- 20 räkor
- Två rejäla bitar smör (det hemmagjorda vitlökssmöret ;) )
- Pirri pirri, det brors på hur starkt man vill ha det, jag hade 2, Jonatan hade 5.
- Tre skivor rostebröd eller annat bröd, om man har rostebröd föredrar jag att rosta det lite så det får lite "yta"

Sätt ugnen på 200 grader.
Lägg räkorna (tinade) i en varsin form.
Lägg på smöret.
Krossa/mortla pirri pirrin och lägg ner i formen.
In i ugnen tills smöret smält och det börjat bubbla lite.
Rör runt lite så att pirri pirrin åker ner helt och det blir jämnt.

Tar väl ca 15 minuter.
Sen är det bara till att äta på och doppa brödet i smöret.. Mmm gott :)







Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback