Italienska köttbullar i tomatsås

Köttbullarna:
ca 400g köttfärs
1 ägg
1,5 dl mjölk, helst 3% eller en skvätt grädde
knappt 1 dl skorpmjöl
1 gullök
1 vitlöksklyfta
1 msk citronsaft
salt, peppar
1 msk italiensk kalvfond
'
Tomatsåsen:
2 burkar hela skalade tomater, i tomatjuice á 400g
2 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
salt, peppar
½ - 1 dl hackad basilika vid servering
'
Köttbullarna:
Blanda mjölk, ägg, skorpmjöl i en bunke och låt dra en kort stund.
Lägg i färsen, den rivna löken och rivna vitlöken, tillsätt citronsaften, fonden och salt o peppar.
Forma till köttbullar och lägg på en plåt.
In i ugnen på 200 grader, ca 20 minuter eller till de ser fina och "fasta" ut, de behöver inte vara helt genomstekta.
'
Såsen:
Hacka schalottenlöken och vitlöken och stek ett par minuter i olja.
Tillsätt tomaterna och salta och peppra.
Låt koka 10 minuter tills det såsat till sig.
'
Nu när såsen och köttbullarna är klara, eller typ klara så lägger man i köttbullarna i tomatsåsen.
Blanda runt och låt puttra ett par minuter till tills köttbullarna är genomsteka.
'
Servera med pasta och garnera gärna med lite färska basilika blad.
Köttbullarna:
ca 400g köttfärs
1 ägg
1,5 dl mjölk, helst 3% eller en skvätt grädde
knappt 1 dl skorpmjöl
1 gullök
1 vitlöksklyfta
1 msk citronsaft
salt, peppar
1 msk italiensk kalvfond
'
Tomatsåsen:
2 burkar hela skalade tomater, i tomatjuice á 400g
2 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
salt, peppar
½ - 1 dl hackad basilika vid servering
'
Köttbullarna:
Blanda mjölk, ägg, skorpmjöl i en bunke och låt dra en kort stund.
Lägg i färsen, den rivna löken och rivna vitlöken, tillsätt citronsaften, fonden och salt o peppar.
Forma till köttbullar och lägg på en plåt.
In i ugnen på 200 grader, ca 20 minuter eller till de ser fina och "fasta" ut, de behöver inte vara helt genomstekta.
'
Såsen:
Hacka schalottenlöken och vitlöken och stek ett par minuter i olja.
Tillsätt tomaterna och salta och peppra.
Låt koka 10 minuter tills det såsat till sig.
'
Nu när såsen och köttbullarna är klara, eller typ klara så lägger man i köttbullarna i tomatsåsen.
Blanda runt och låt puttra ett par minuter till tills köttbullarna är genomsteka.
'
Servera med pasta och garnera gärna med lite färska basilika blad.
'
'
Supergod enkel rätt om jag får säga det själv. God, billig, men ändå lite känsla av lyx, passar likväl till helgmaten ;) Varför inte bjuda någon/några på det? Ingen blir besviken, sålänge man gillar italienskt vill säga. Men vem gör inte det?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback