Bullar med mandelmassa

Bullar med mandelmassa
0,5 kg smör
1 liter mjölk
2 pkt jäst
3 dl strösocker
1 tsk salt
2 ägg
ca 1,8 kg vetemjöl
Mellanlägg:
smör
2-3 msk vaniljsocker
riven mandelmassa
1 uppvispat ägg
pärlsocker
Gör så här:
1. Smält smöret.
2. Tillsätt mjölken och kontrollera att degspadet är fingervarmt.
3. Smula sönder jästen i en bunke och rör ut den i lite av degspadet.
4. Tillsätt socker, salt, ägg och resten av degspadet.
5. Arbeta in mjölet.
6. Låt degen jäsa i ca 45 minuter.
7. Arbeta eventuellt in mer mjöl och kavla ut degen på bakbordet.
8. Rör ihop smör och vaniljsocker och bred ut på degen. Strö över mandelmassa.
9. Rulla ihop och skär till bullar.
10. Lägg bullarna i formar och låt jäsa på plåten i ca 30 minuter.
11. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.
12. Grädda i 225 grader, ca 10 minuter.
Bullar med mandelmassa
0,5 kg smör
1 liter mjölk
2 pkt jäst
3 dl strösocker
1 tsk salt
2 ägg
ca 1,8 kg vetemjöl
'
Mellanlägg:
50g smör
2-3 msk vaniljsocker
½ dl strösocker
riven mandelmassa (jag hade typ...350-400g?)
'
1 uppvispat ägg
pärlsocker
'
Gör så här:
1. Smält smöret.
2. Tillsätt mjölken och kontrollera att degspadet är fingervarmt.
3. Smula sönder jästen i en bunke och rör ut den i lite av degspadet.
4. Tillsätt socker, salt, ägg och resten av degspadet.
5. Arbeta in mjölet.
6. Låt degen jäsa i ca 45 minuter.
7. Arbeta eventuellt in mer mjöl och kavla ut degen på bakbordet.
8. Rör ihop smör och vaniljsocker och bred ut på degen. Strö över mandelmassa.
9. Rulla ihop och skär till bullar.
10. Lägg bullarna i formar och låt jäsa på plåten i ca 30 minuter.
11. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.
12. Grädda i 225 grader, ca 10 minuter.
'

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback