Långpannebullar

50 g jäst
2,5 dl mjölk
125 g smör
2 st ägg
0,5 tsk salt
10 dl vetemjöl

Smörkräm
100 g smör
1,5 dl socker
1 msk vaniljsocker

3 dl marsankräm

1 ägg
pärlsocker
flagad mandel

Smula ned jästen i en degbunke, värm smör och mjölk till 37 grader
och slå det över.

Rör tills all jäst är uppslöst.

Tillsätt äggen, sockret, saltet och mjölet. Arbeta ihop till en deg och
låt den sedan jäsa i 30 minuter under bakduk.

Vispa samman smör, socker och vaniljsocker.

Dela degen i två delar. Kavla ut den ena delen så den täcker botten
i en långpanna 30x40 cm. Bred tre dl marsankräm över. Kavla ut den
andra degbiten och bred smörkämen över.

Rulla ihop och dela i 30 bitar. Lägg dem ovanpå marsansåsen med
den ena snittytan nedåt. Låt jäsa i 30 minuter.

Pensla sedan bullarna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.
Grädda i 225 grader i ca 15-20 minuter.



Kommer fler bilder imorgon, bloggen dummar sig just nu!

Pussheejs!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback