Kokta grisfötter

Ikväll blir det nog det. Gott.
Här har ni receptet:



Till 4 portioner.

8 grisfötter, halverade

Till varje liter vatten:
5 tsk salt
5 vitpepparkorn
5 kryddpepparkorn
1 lagerblad

Till servering:
ättika
rödbetor
rödkål
rotmos

Be att få grisfötterna kluvna i butiken.
Skölj dem i kallt vatten och lägg dem i kallt vatten i två timmar.

Lägg grisfötterna i en kastrull, fyll på med vatten så att det täcker och koka upp. Häll bort vattnet, fyll på nytt vatten och tillsätt salt, pepparkorn och lagerblad. Koka upp och låt sjuda under lock 3-4 timmar.

Grisfötterna är klara när köttet är mjukt och lossnar från benen. Låt dem kallna i spadet, som kommer att stelna till gelé. 
 









Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback