Dillkööött

Portioner: 4-6


Ingredienser

・1½ kg benfritt kalvkött t.ex. bringa eller grytbitar 
(TIPS! använd vanlig fläskkarré, 
ett billigare och snabbare alternativ)
・ 1½-2 liter vatten
・ ½ msk salt
・ 10 st vitpepparkorn / eller om man vill slippa kornen, ta valig vitpeppar
・ 1 st morot
・ 3 st dillstjälkar
・ 1 msk smör
・ 2 msk vetemjöl
・ 1 dl vispgrädde
・ 2-3 msk lag från ättiksgurka
・ ½ dl finhackad dill / finns att köpa frusen i affären, bekvämt och smakar bra


Gör så här

1. Skär köttet i 2-3 cm stora tärningar. Lägg i en kastrull med lättsaltat vatten. Koka upp.
2. Häll av och spola av köttet under kallt rinnande vatten. Lägg tillbaka köttet i grytan och häll på vatten precis så att det täcker. Låt koka upp. Skumma av väl.
3. Tillsätt salt, vitpeppar, morot (skuren i bitar) och dillstjälkar. Koka på svag värme under lock tills köttet är mört, ca 1½ timme.
4. Lägg över köttbitarna, morot och dillstjälkar, i en serveringsgryta och håll varmt. Spara buljongen.
5. Smält smöret i en kastrull. Vispa ner mjölet. Späd, under omrörning, med 4-5 dl av kokbuljongen. Koka ihop ett par minuter.
6. Tillsätt grädden och låt småkoka. Smaksätt såsen med ättikslagen så att den får en riktigt god sötsur smak. Tillsätt dillen och häll såsen över köttet. Servera med kokt eller pressad potatis.


Ser inte så snyggt ut,
men gott är(var) det ;)



Kommentarer
Postat av: Elin [FOTOBLOGG]

Tack så mycket! Bra idé med en matblogg ;)

2010-12-07 @ 13:13:29
URL: http://mysphotos.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback